«Є таки залежність між кількістю споживаної їжі і тривалістю життя», – так запевняють вчені зі Сполучених Штатів.
Дійсно, наука вже з давніх пір займається питанням: як продовжити життя будь-якої людини. Скажімо, американці експериментували з лабораторними щурами і мухами дрозофилами, чиї гени, як відомо, збігаються з нашими на 60 відсотків. Судячи з досліджень, звичайний раціон щурів помітно скоротили. Проте самі тварини в результаті прожили на цілих 30-40 відсотків довше. А коли в якості піддослідних були мухи дрозофіли, результат виявився аналогічним.
Резюмуючи, дослідники повідомили, що такий підсумковий показник можна співвіднести до 20 років життя людини.
Таким чином, кількість їжі і тривалість життя, як припускають вчені, взаємопов’язані. І, на жаль, в цьому плані людина – не виняток. Щодня наше співтовариство споживає неабияку кількість ненатуральної їжі. І якщо обмежувати її вживання, то навіть 40% здається невеликим. Зрештою, людина, яка веде малорухливий спосіб життя, не витрачає тієї кількості калорій, які їй потрібні для повноцінного життя.
Напевно, не даремно був правий англ. генетик Френсіс Ешкрофт, він говорив, що кожній людині раз на тиждень як мінімум необхідно постити. Можливо так і є, але перед цим, наважуючись на такий вчинок, проконсультуйтеся все ж з лікарем.
|