Четверг, 25.04.2024, 12:40
Интересные статьи на все тематики
Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
 Блог
Главная » 2015 » Январь » 28 » Як вибрати пиво
23:51
Як вибрати пиво

Всі любителі пива, при його покупці, в першу чергу звертають увагу на назву напою, його міцність і ціну, але при цьому забувають, що етикетка, приклеєна до пляшки або надрукована на банці, несе в собі масу корисної інформації.

На пивний етикетці Ви також можете знайти інформацію про тип пива і про його «кольорі». Що стосується останнього, цей напій буває темним і світлим. Світле пиво робиться з трохи підсмаженого або світлого солоду. При цьому можливе додавання пшеничного, кукурудзяного або рисового матеріалу. Темне пиво виробляють з копченого або прожареного солоду з додаванням перепаленого цукру (іноді).

Найпопулярнішою характеристикою пива є його фортеця. Ви запитаєте, чому багато виробників цього хмільного напою не пишуть на етикетках точного вмісту алкоголю. Вся справа в тому, що результат пивоваріння з 100% -ою точністю передбачити неможливо. Фортеця, тобто градуси, можна визначити тільки після остаточної готовності пива. Саме тому деякі пивовари дату виробництва і справжнє вміст алкоголю ставлять на упаковках конкретної партії. 
Приклад гарного пива ви знайдете на сайті: ссылка на сайт.

Вміст алкоголю в пиві і його щільність - два взаємозалежних поняття. Адже висота градусів залежить від величини щільності. Хмільний напій з 5% -ми алкоголю виходить при щільності сусла десь 12-13%. Якщо фортеця становить 5,6%, то щільність - 14-16%. Також зустрічається пиво з міцністю близько 11%. Його щільність становить - 27-29%! Якщо Ви де-небудь в магазині зустріли пиво, що має низьку щільність і високий вміст алкоголю, то знайте - це «йорж». Іншими словами пиво з додаванням спирту для високої фортеці.

Щодо калорійності - тут кожному гранично ясно, що чим більше калорій, тим ширше талія. Але якщо Вам це не загрожує або Ви на рахунок цього не переживаєте, тоді пийте пиво, скільки душі завгодно. Але врахуйте, що пивний животик йде далеко не всім!

Від того, яким способом пиво консервована, залежить термін зберігання. Тому Вам потрібно знати, що непастеризоване пиво, в який не додавалися ніякі консерванти, може зберігатися всього лише пару-трійку днів. Найпоширенішим консервантом для такого роду напою є аскорбінова кислота. І якщо вона не згадана на етикетці, а термін зберігання подібного пива становить кілька місяців, то знайте, що консервант там присутній.

Просмотров: 670 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Конструктор сайтов - uCoz